logo

Carlotta - the museum database

Ikea Bulltofta, Ikea

Object description
Om och när det förekommer en specifik uppgift om vilket varuhus som var inköpsställe så lägg detta i toleransfältet, annars anges endast: Fabrik- Ikea Land- Sverige, detsamma gäller vid- Förvärvat från.
Object description
Det första Ikeavaruhuset öppnades 1958 i Älmhult. Namnet Ikea sattes av grundaren Ingvar Kamprad och är en akronym där I står för Ingvar, K för Kamprad, E för Elmtaryd och A för Agunnaryd. Elmtaryd är (med äldre stavning) namnet på den gård som Kamprad växte upp vid. Agunnaryd är den socken där Älmtaryd ligger.
Object description
Bolaget ägs av en stiftelse i Nederländerna men kontrolleras alltjämt (2007) av familjen Kamprad.
Visat namn
Ikea Bulltofta; Ikea
Förekommer som
Förvärvat från; Tillverkare; Annan anknytning
Namn - Annan anknytning
Fristedt Sven [formgivare]
Tidpunkt - Födelse
1940
Lundgren Gillis [formgivare]
Verksamhet
formgivare
Levnadsår
1929-2016
Nilsson Anne [formgivare 2000-]
Levnadsår
1953-
Land
Sverige
Persontext
Om och när det förekommer en specifik uppgift om vilket varuhus som var inköpsställe så lägg detta i toleransfältet, annars anges endast: Fabrik- Ikea Land- Sverige, detsamma gäller vid- Förvärvat från.; Det första Ikeavaruhuset öppnades 1958 i Älmhult. Namnet Ikea sattes av grundaren Ingvar Kamprad och är en akronym där I står för Ingvar, K för Kamprad, E för Elmtaryd och A för Agunnaryd. Elmtaryd är (med äldre stavning) namnet på den gård som Kamprad växte upp vid. Agunnaryd är den socken där Älmtaryd ligger.; Bolaget ägs av en stiftelse i Nederländerna men kontrolleras alltjämt (2007) av familjen Kamprad.
Källor, Wikipedia - beskrivs av
sv.wikipedia.org

Leave a comment

You can comment on the object here. We moderate all comments before publishing.